Tuesday, 30 August 2011

kumpulan sepah sah berpecah


Tengah jejalan tadi kt blog2,forum..maklum la raya.hehe..lantas magic terjumpa 1 post ni berkenaan kumpulan sepah dah berpisah,post 2 kt Gempak.
Terasa bagai di sentak bila terbaca post tersebut,maklum la peminat setia sepah..mcm xpercaya jer diorang berpisah..

Berikut ialah kata-kata Jepp Sepah selaku ketua kumpulan:-
Selepas kemenangan itu (Raja Lawak 2009), semua displin dibentuk oleh anggota Sepah semakin berkurangan dan ia terus tenggelam apabila kami berjaya mencipta nama. Kemudian Tuhan memberi peluang kedua di dalam Maharaja Lawak, kami bina semula nama Sepah itu, tetapi hari ini saya nekad berpecah selepas sekian lama memendam perasaan.

Namun ternyata keputusan Jepp ini sangat-sangat mengejutkan Shuib. Kata Shuib:-

Saya sayang kumpulan Sepah tetapi jika Jep sudah berkata begitu, saya ikutkan saja. Perkara ini memang ada kami bincangkan sebelum ini. Saya tidak ada apa yang ingin dicakapkan kerana perkara ini baru hari ini diputuskan dan kami akan berpecah, apa yang saya boleh buat saya akan menjaga diri sendiri selepas ini.

Magic rasa cukup kecewa kalau betul sepah ni berpisah. susah nk jumpa kumpulan lawak yg mantap seperti sepah ni.. namun walau ape pn keputusan berpisah atau x,magic tetap sokong anggota2 sepah ni..chaiyo0k2 sepah..hehe. 
MAJULAH LAWAK UNTUK PAK LAWAK
dicuri dari blog mat magic

selisih tulang rusuk kot..!!

huh...mmg rakyat kelantan neh penyumbang kpd ekonomi utama negara lah kot
ingatkan kuar rumah seawal jam 7.30 pagi 2 leh jd first custumer...
rupanya2 hampeh...tesco xbukak ag ramai giler dah mnunggu.
tesco oh tesco..pengaruh anda mmg gempak..
29 ogos 2011, isnin..8.30 pagi.

bukak je pintu utama...serbu!!
seawal jam 8.30 pagi...sesak!!
bagai sudah tiada esok...penuh!!
hahah..jem weh.
encik tesco..sila sediakan traffic light okeh??
encik sotong pon laris jgk.
muka penat beratur...mcm org somalia nk trima  bntuan nasik jep.
neh list kitorg...encik magic sila perhatikan sudut tepi kiri (menegak).
ruang neh jep xdek org.
we all dah nk balik..penat menunggu..hampir 4 jam kot dlm tuh...selisih tulang rusuk...kami dapat hadiah sebagai ganjaran ketegaran beratur panjang.

neh hadiah dia..'istimewa' kan..resepi juadah aidilfitri.

dgn pelanggan yg sebegini ramai,xheran la tesco dibuka sehingga jam 1 pagi pada hari tersebut...awesome.

Monday, 29 August 2011

jangan pandang sebelah mata

khas utk encik magic :

pernah tgk x sweater neh?
bkn sembarangan yep...relax,juz 4 fun...hehe. btw, slmt hari raya maaf zahir batin..okeh?..

selamat hari raya

mengikut ramalan awal org2 yg xsabar nk raya, 1 syawal akan jatuh pada hari selasa bersamaan dgn 30 ogos. bermkna bulan ramadan hya tggl 1 hari sj lagi. so cikgu nk ucapkan selamat hari raya aidilfitri. mahap zahir dan batin. smbut raya dgn sopan,santun,tertawan dan menawan..jgn mengawan sudah lah yep...

terimalah kad raya dr encik spongebob

homework : cikgu wat open house raya ke dua...kalo nk lynn skadar jelingan manja silalah tampilkan diri di hari tersebut..xcukup kaki tgn nk mlyan..tp kalo nk lynn mesra penuh sopan dtg ler hari lain..kedtgn anda amatlah dialu2kan.

glory man united

tahniah buat peminat tegar M.U. jadikan kemenangan tersebut sbgai hadiah hari raya yep. buat peminat arsenal jgn telan mercun bola lak,okeh?

sila baca yg tulisan merah 2 "kelantan" n yg tulisan puteh 2 "terengganu "
MU :
danny welbeck - 22'
ahsley young - 28' & 90'
wayne rooney - 42', 64' & 82' (penalti)
nani - 67'
park ji-sung - 70'

ARSENAL :
Theo walcot - 45'
robin van persie - 74'


tahniah...cikgu sokong red warrior jep sbb ada ramzul. 

Sunday, 28 August 2011

agama islam dihina lagi


hari ni cikgu nak ajar PENDIDIKAN MORAL

sbb cikgu xnk pljr2 cikgu buat prngai bangang mcm neh..


sgt kuang ajaq!!


okeh?

Apa motif buat macam neh?

Apa kejadahnya jual benda macam neh?

Apa point nya letak kalimah Allah maha besar macam tue di tempat tue?

Apa niat dan matlamat orang yang mencipta benda neh?

Ini ialah satu penghinaan kepada orang islam. Bukan kah menghormati agama dan sensitiviti penganut agama lain ialah sifat kemanusiaan? Di manakah sifat kemanusiaan orang neh sehingga tegar memainkan perasaan umat islam ? 

Untuk rekod korang :

Alamat website neh ialah ==> http://www.moresales.com.my/catalog/entry/ieomdbej.shtml

Tengok nama main domain dia ==> http://www.moresales.com.my/

Nampak? Dari mana? MY = Malaysia kan?

Adakah website neh dari malaysia? Tindakan harus di ambil andai benar neh website dari malaysia. [Still patut ambil tindakan walau dari mana ia datang, cuma kalau dari malaysia, at least ia di bawah bidang kuasa kerajaan untuk pantau] Perkara neh terang2an menghina islam. Dia boleh tak suka melayu andai benar dia marahkan kerajaan walaupun ia masih tergolong dalam perkara yang salah tapi jangan sebab rasa benci dia kepada orang melayu maka islam pula dia usik.

nota kelas mlm neh dirembat dari : sozcyili.blogspot.com

Saturday, 27 August 2011

terima kasih awak

trima kasih sbb bg cikgu benda neh ...


cikgu suka sgt tau...syg awak ketat2.
encik orange cikgu mesti hepy memakainya.

lebih dari seribu bulan

hari ni cikgu nak jadi ustajah sket,prubahan yg baik.
bulan ramadan hanya berbaki beberapa hari sahaja lagi.
10 mlm terakhir yg sentiasa direbut oleh mereka yg peka akan kpntingannya.
sudah tentulah malam2 terakhir ini ramai yg akan melipatgandakan amalan mereka bagi menunggu kehadiran malam yg penuh berkat dan rahmat iaitu malam LAILATULQADAR yg jg dikenali sbgai malam yg lebih dari seribu bulan.

bilakah sebenarnya malam lailatulqadar?
  1. ianya berlaku setiap tahun
  2. pada bulan ramadan
  3. antara 10 mlm terakhir
  4. pendapat mengatakan pada mlm gnjil iaitu 21,23,25,27 dan 29 ramadan
apa istimewanya malam lailatulqadar?
  1. al-quran diturunkan
  2. malam yg lebih baik dari seribu bulan
  3. malam malaikat dan ruh diturunkan
  4. mlm yg sjhtera,berkat sehingga terbit fajar
apa yg boleh dilakukan pada mlm lailatulqadar?
  1. membaca al-quran
  2. memehon keampunan
  3. berdoa,beristigfar
  4. sembahyang sunat
kepercayaan masyarakat tentang malam lailatulqadar : 
  1. pokok - pokok didapati sujud ke bumi
  2. langit menjadi mendung dan ufuk langit menjadi merah
  3. haiwan - haiwan tidak berkeliaran
  4. air sungai menjadi tidak mengalir dan beku
tanda - tanda malam lailatulqadar mengikut pandagan ulama :
  1. langit bersih, terang
  2. bulan purnama kelihatan begitu indah bercahaya dan gemerlap.
  3. Cuaca dan suhu tidak dingin dan tidak panas
  4. matahari pada paginya kelihatan begitu putih tanpa sinar
semoga kita sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah s.w.t meniti arus kehidupan yang penuh noda dan dosa. jadikan setiap amalan yg dibuat akan mendorong kita ke jalan yg diredai dan diberkati. wassalam.

ALHAMDULILLAH...SYUKUR!!

syukur itu perlu
siapa pon kita,di mana pon kita
jgn angkuh untuk berterima kasih
tanda penghargaan,tanda kesyukuran
sebagai manusia,sebagai pelajar,sebagai hamba
dan semestinya sebagai cikgu ler...
ahaks~~
kenapa?..mengapa?..bakpo?
kerana dilahirkan sempuna
tiada cacat cela utk dihina
ada hidung,mulut,mata dan telinga
di sebuah negara merdeka
di tanah airku Malaysia
bukan di Zimbabwe mahupun Afrika
kerana mereka tidak seperti kita
lantai tanah bumbung langit
pelajaran diutamakan,keselesaan diketepikan
sekolah kita ada camneh??
ni mungkin bilik guru diorg lah kot
sanggup ke kita?..kipas mati kejap pon da gelabah.
hadoii...
bagaimanapon mereka, tetap punya impian mcm kita

wooohhaaaa....
bersyukurlah...kerana kita ada segalanya.

Friday, 26 August 2011

darak betul!

:orang darak sedang buat belok ni.